Kickboksen Westervoort

Kickboksen Westervoort

Op zoek naar een nieuwe uitdaging op sportgebied? Probeer Kickboksen in Westervoort. Deze sport is de ideale manier om fit en sterk te worden. Met lessen verzorgd door professionele begeleiding leer je de fijne kneepjes van de sport. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en zelfs voor kinderen zijn er lessen te volgen. Hierin wordt op een leuke, speelse manier kennis gemaakt met de sport.

Wat is kickboksen?

Kickboksen is een sport die voornamelijk is overgewaaid vanuit Japan en Amerika. Hoewel zijn oorsprong te vinden is bij het Thaise Muay Thai. Het is in feiten een combinatie aan sporten. Zo geef je stoten als bij boksen en komt het beenwerk vanuit sporten als Taekwondo en Karate. Het is een zeer intensieve sport die je totale lichaam traint. En wie denkt dat deze sport enkel geschikt is voor mannen heeft het mis. Ook voor vrouwen is dit een fantastische sport om je algehele fitheid en kracht op te krikken.

Wat is er toegestaan?

Bij kickboksen maak je gebruik van je handen, knieën en benen. Ook mag je gericht aanvallen op het hoofd van je tegenstander. Er zijn een aantal technieken die je zult leren als je lessen gaat volgen. Zo zijn er verschillende stoten die je kunt uitoefenen. Directe stoten, hoekstoten of opstoten. Ook het beenwerk heeft verschillende technieken, denk aan lowkicks en afhoudtrappen. Omdat je mag richten op het lichaam, benen en het hoofd is het een intensieve sport waarbij je de nodige klappen moet kunnen opvangen. Ook verdedigingstechnieken ga je leren tijdens je lessen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om alle klappen enkel te incasseren.

Kickboksen om af te vallen?

Door begeleiding van professionele sportinstructeurs leer je de juiste stoten en trappen. Dit kan in groepsverband maar ook 1 op 1 tijdens een trainingssessie. Tijdens een les ga je wellicht aan de slag met een boksbal of bokszak om technieken te leren, maar je kunt ook trainen voor wedstrijden. Dit overleg je met je trainer. Afhankelijk van jouw doel volg je lessen.
Maar misschien ligt jouw doel niet bij wedstrijden, dat kan. Ook om af te vallen, je conditie op te bouwen en sterke spieren te krijgen is kickboksen zeer geschikt. Met een training kun je tot wel 750 calorieën verbranden. Met kickboksen activeer je je hele lijf waardoor het zo’n geschikte sport is om je conditie mee te verbeteren. Dit houdt natuurlijk wel in dat je alles geeft en genoeg inzet toont. Met de juiste motivatie kun je alle kanten op en daarnaast is kickboksen ook een hele leuke bezigheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.