Relatietherapie Breda

Relatietherapie Breda

Iedereen heeft weleens een dip in zijn of haar relatie. Dat is hartstikke normaal. Misschien is er iets gebeurd, misschien zijn jullie door de tijd uit elkaar gegroeid of allicht speelt er wel iets anders. Wat de reden ook is, het is altijd de moeite waard om het te proberen te herstellen. Jullie hebben immers niet voor niets ooit de beslissing genomen om samen een relatie te beginnen. Relatietherapie in Breda, bijvoorbeeld bij praktijk Wong-Lun-Hing, zou je hierbij kunnen helpen. Maar er zijn uiteraard wel meer relatietherapeuten door het hele land.

Relatietherapie, de eerste stap

Vul eens in Google de zoekterm “relatietherapie + woonplaats” in en je zal al een hoop resultaten zien. Misschien staan er bij een aantal wel Google recensies. Die zeggen je ook wel het één en ander. Als je eenmaal een goede hebt gevonden, kan het echte werk beginnen. Het kan nogal een stap zijn, om naar een relatietherapeut te gaan, om je relatie te verbeteren of zelfs te redden. Vaak hebben we namelijk het gevoel dat we dat toch echt zelf moeten doen, zonder hulp van externe partijen.

Iemand die luistert

Maar het kan al zeer belangrijk zijn als er gewoon iemand naar jullie situatie luistert. Je kan het ook zien als een stukje coaching. Samen gaan jullie in gesprek en de therapeut zal luisteren en met vragen komen en misschien met oefeningen die jullie dan samen kunnen uitvoeren. Een groot deel van (relatie)therapie is ook om te leren om op een andere manier naar problemen te kijken. Dan verander je dus niet wat er gebeurt of wat er aan de hand is, maar meer hoe jij met deze dingen omgaat en hoe je er dus naar kijkt.

De uitkomst

Maar de uitkomst van de therapie hoeft niet altijd te zijn dat je bij elkaar blijft. Soms kom je er dan namelijk achter dat het het beste is, voor alle partijen, om op een goede manier uit elkaar te gaan. Zodat jullie weer een eigen leven kunnen leiden. Dat is soms namelijk gewoon het beste. Uiteraard is dat soms erg moeilijk om te accepteren, maar soms is het gewoon niet anders. Dan blijkt dat er zoveel dingen zijn gebeurd, of dat jullie bijvoorbeeld niet meer goed met elkaar kunnen praten door bepaalde zaken, dat de basis van de relatie niet meer goed is. Dan is het beter om uit elkaar te gaan. Ook dat kan dus de uitkomst zijn van relatietherapie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.